30 aprilie 2009

sa zambim :))


Dacă ar fi să enumeri zece oameni inteligenţi din oraşul tău, care ar fi ceilalţi nouă?
Vocea unui băiat se schimbă cand atinge varsta de paisprezece ani, a unei fete de îndată ce atinge... telefonul!
Singura ocazie în care o femeie îl poate schimba pe un bărbat este... când încă este în scutece.
Un bun examen de memorie este să stai jos şi să-ţi reaminteşti toate lucrurile pentru care te-ai îngrijorat de pomană în anul care a trecut.
Echipa unei universităţi minore avea în rândurile ei un aruncător de suliţă saşiu, care deşi nu a câştigat niciodată vreo medalie, a ţinut toată lumea din tribune... cu sufletul la gură.
Un om mândru este asemănător cocoşului care îşi închipuie că, în fiecare dimineaţă, soarele se trezeşte devreme şi răsare doar ca să-l audă pe el cum cântă.
Un adolescent este un minor care devine uneori o problemă majoră.
Varsta adultă începe atunci cand ne interesează mai mult cat de durabilă este o maşină decat cu ce viteză poate să meargă.

Învaţă să alungi lacrima cu un surâs, învaţă să zâmbeşti atunci când eşti trist, căci numai zâmbind vei învinge suferinţa.

Viciile nu provin decât din nesiguranţa şi din slăbiciunea care urmează ignoranţei şi care dă naştere remuşcărilor.


Dezleagă-mă Părinte din robia păcatului
Şi iartă-mă c-am păcătuit împotriva ta
Revarsă peste mine, îndurările harului,
Doamne, Te rog, viaţa toată, nu mă uita.

Dă-mi Doamne să beau din apa Ta vie
Şi pune-mi strajă gurii, când vorbesc
Să nu las urmă de rău în mine să fie,
Sfiinţeşte-mă Doamne, asta doresc.

Viaţa mea toată învăluieşti-o-n pacea Ta,
Curăţeşti-o să nu fie sub păcat înlănţuită,
Fă din mine o fiinţă nouă, după voia Ta.
Eliberează-mă şi voi fi neprihănită.

Ajută-mă să lepăd din mine orice necurăţie
Să nu las răul să-nvingă-n mine bunătatea.
Cuvântul ce l-ai sădit în mine, să-mi fie
Călăuza Sfântă ce-mi păstrează mântuirea.

Credinţei mele dă puterea să trec pe vad,
Duhul Sfânt înmulţeşte-l azi, peste mine
Şi-ncet sub raza luminii păcatele-mi cad.
Şi transfărmă gândirea, viaţa mea-n bine.

Sufletu-mi spălat prin Har de orişice vină,
Bucuria-şi revarsă deplin de fericire plină.
Cuvântul sădit în mine face zi de zi curăţirea,
Şi pacea slăvii cuprinde fiinţa mea şi gândirea.


Amin !

29 aprilie 2009


Sunt binecuvântata atunci când am lacrimi pentru ca pot plânge de bucurie... sau si de tristete... Sunt binecuvântata când am probleme pe care nu le pot rezolva, fiindca ele ma silesc sa privesc în sus catre Salvatorul meu. Iar Domnul ma surprinde mereu cu solutiile Lui excelente!Sunt binecuvântata pentru ca fiecare piatra cu care sunt lovita nu ma va doborî, ci ma va face mai puternica. Sunt binecuvântata prin familia mea si rudele mele care nu-L cunosc pe Domnul, fiindca ma pot ruga mai cu foc. Si sunt binecuvântata pentru ca am familie.... Sunt binecuvântata când ma raneste un prieten, pentru ca pot sa iert; si ce bine ca pot sa-mi iubesc si sa-mi pretuiesc prietenii, pentru ca îi am... Sunt binecuvântata când sunt trista pentru ca pot descoperi din nou si din nou ca bucuria mea este doar Cristos. Sunt binecuvântata de fiecare data si prin furtunile care-mi demoleaza viata, fiindca ele Îl determina pe Dumnezeu sa ma ridice tot mai sus. Sunt binecuvântata pentru ca Dumnezeu m-a binecuvântat de la întemeierea lumii în Isus Cristos! Pretuieste ceea ce ai! Pentru ca Domnul spune ca de la cel ce are va lua si ceea ce i se pare ca are si va da celui ce nu are nimic.

Greensleeves

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...

27 aprilie 2009

23 aprilie 2009

Bogat sau.... sarac?


Intr-o zi, un tata bogat si-a dus băiatul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatile vietii oamenilor care nu au bani.
La intoarcerea acasa, tatal l-a intrebat pe fiu despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a spus:
"Tata, a fost o experienta foarte buna. Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg, noi avem un acoperis luminos, iar ei au cerul cu stelele si luna, noi avem o veranda si o gradina frumoase, iar ei au padurea intreaga.
Ei au prieteni adevarati care ii iubesc, noi avem doar relatii superficiale, oameni interesati de avantaje."
Tatal sau incremeni la cele auzite, iar fiul incheia:
"Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem!"
Pentru tine, prietenul meu drag:
Cand masuram ceea ce avem, rezultatele sunt perceptia noastra despre viata.
Daca avem dragoste, prieteni, sanatate, simtul umorului si gandire pozitiva, avem totul in viata.
Daca apreciem oamenii pentru ceea ce sunt si nu pentru ceea ce poseda, atunci avem perspectiva lui Dumnezeu. Poti fi bogat din punctul de vedere al lumii si foarte sarac din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Ceea ce conteaza si ramane vesnic este ultima varianta. Restul, azi e, maine nu e!
Gandeste-te un moment si decide:

"ESTI BOGAT SAU SARAC?"

22 aprilie 2009

NIMIC NU SUNT

16 aprilie 2009

strapuns de spini...



Cu spinii Lui... cu spinii bate
Isus la poarta tuturor:
Deschide-I si-L primeste, frate,
Caci Domnul bucuriei bate
Si te asteapta cu mult dor.

Strapuns de spini, strapuns de cuie,
Vrea sa te smulga din pacat:
Cuvinte din vecii sa-ti spuie
Si cai de slava sa-ti descuie
Isus al nostru Imparat....

Cu spinii Lui...la usa bate...
Cu spinii pe frunte a venit,
Cu palmele insangerate...
Deschide-I...Lui Isus, azi, frate
Caci pentru tine S-a jertfit...

Cu spinii lui... cu stropi de sange,
Cu rani pe trup la usa ta-
Deschide-I...Pentru tine plange...
Sub cruce trupul I se frange...
Priveste azi spre Golgota!...

Priveste azi...,caci maine, poate,
Vei fi departe...calator:
Deschide Domnului, azi, frate!
Cu palmele in cuie bate,
Cu ochii-nlacrimati de dor...
Isus... stapanul tuturor.
Constantin Goran

indemnuri


~ Nu raspunde la batjocuri cu batjocura! Ce mult poti pierde printr-o vorba care nu e la locul ei!

~ Nu raspunde niciodata la rau cu rau! Nu te gandi la faima ta nici la insemnata ta persoana! Toate sunt in mana lui Dumnezeu, tu le srtici mai rau cand cauti sa le pastrezi.

~ Ti s-a facut o nedreptate si bunul tau renume este ponegrit si patat? Fii bland si smerit! Da-i voie lui Dumnezeu sa te tina intr-o pace desavarsita; indreapta-ti privirile spre EL!

TACEREA ESTE MAI BUNA DECAT ZARVA SAU GURA MARE!

15 aprilie 2009

"horoscop" crestin


Gaseste mai multe videoclipuri ca acesta pe Crestin 3D.net

for your spirit...


-„Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas, şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut. V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi; „I Cor.15:1-4-


Nu-i aşa că astăzi sunt o mulţime de veşti rele pe care le auzim peste tot în jurul nostru? Acestea nu includ numai ştirile care sunt publicate pe prima pagină a ziarelor, ci şi toate celelalte informaţii pe care le auzim zi de zi la piaţă, în parc sau pe stradă.

Ca şi credincioşi, noi cunoaştem însă cea mai bună veste pe care o putem auzi, pe care chiar o sărbătorim în aceste zile. Această veste bună este adevărul că Domnul Isus a înviat şi s-a ridicat triumfător din mormânt, iar la Paşte noi comemorăm acest eveniment.

Prin învierea Sa, Domnul Isus a biruit păcatul şi a înfrânt moartea, pregătindu-ne astfel calea pentru a avea o legătură personală cu Dumnezeu

Dacă în această zi este prima dată când auzi sau înţelegi această măreaţă veste bună, aş dori să-ţi mai spun ceva: Isus Hristos a murit pe cruce pentru tine. A purtat o cunună de spini şi a fost pironit pe lemn, fiindcă te-a iubit, iar în această zi El aşteaptă să aibă o părtăşie adevărată cu tine.

Dacă nu ai trăit încă această binecuvântare, mă rog ca Dumnezeu să te ajute să-L primeşti pe El ca Domn şi mântuitor al vieţii tale, chiar acum.

Dacă ai trăit deja acest moment al întâlnirii cu Hristos, te îndemn ca în această săptămână să împărtăşeşti această veste bună unei persoane care încă nu a trăit această binecuvântare.

Nu-mi pot imagina o cale mai bună pentru a sărbători Paştele!


PENTRU CA SĂ POŢI SĂRBĂTORI CU ADEVĂRAT PAŞTELE, ÎMPĂRTĂŞEŞTE VESTEA BUNĂ A ÎNVIERII CU CINEVA CARE ARE NEVOIE DE HRISTOS!

13 aprilie 2009

11 aprilie 2009

meditatie ...


Ai ratat sau ai pierdut vreodată o mare ocazie? Dar este oare cineva care să nu fi gustat din această înfrângere?

Este o mare frustrare să fi avut ocazia să faci ceva măreţ, dar să fi pierdut şansa acelei oportunităţi. Lui Neemia i s-a oferit permisiunea să meargă la Ierusalim pentru a-şi împlini misiunea vieţii. Ce mare oportunitate s-a deschis unui om căruia la început îi era chiar teamă să-l întrebe pe împărat! După ce a trecut acest moment, pentru Neemia au urmat lucruri care i-au schimbat total cursul vieţii.

Când Dumnezeu călăuzeşte spre o anume lucrare, El poartă şi de grijă pentru împlinirea acesteia. Datorită acestui fapt, atunci când ni se deschide o oportunitate, fiecare dintre noi ar trebui să acţionăm cu deplină încredere.

Aceasta nu înseamnă că lucrarea pe care urmează să o înfăptuim va fi totdeauna uşoară, dar dacă aceasta vine de la Dumnezeu, este o oportunitate pe care nu trebuie să o pierdem.

Ce vei face cu următoarea oportunitate ce o vei avea pentru Hristos; o vei pierde sau o vei folosi? Când Dumnezeu îţi va deschide o uşă spre necunoscut şi îţi va spune să mergi, vei fi gata să pleci ?

Neemia a păşit cu încredere, mergând spre Ierusalim fiindcă ştia că misiunea pe care o avea de împlinit era de la Dumnezeu!

Care sunt lucrurile spre care Dumnezeu îţi călăuzeşte viaţa în această zi? Roagă-te ca El să-ţi deschidă mari oportunităţi pentru a-L sluji şi a-L face cunoscut şi foloseşte orice ocazie, fiind sigur că El nu te va conduce niciodată spre lucruri pentru care nu a şi pregătit dinainte tot ceea ce ai nevoie pentru a le înfăptui.


CÂND DUMNEZEU TE CONDUCE SPRE O ANUMITĂ SLUJIRE, EL PREGĂTEŞTE ÎN ACELAŞI TIMP TOT CE ESTE NEVOIE PENTRU A ÎMPLINI CEEA CE-ŢI CERE SĂ FACI!

Mituri despre creier



Dobândim experienţă cu trecerea timpului, devenim învăţaţi, ca, pe măsură ce îmbătrânim, să ne pierdem abilităţile una câte una. Este posibil ca multe dintre informaţiile pe care le aveai despre procesul natural de îmbătrânire a creierului să nu fie adevărate.

"Nu putem face nimic pentru a modifica structura creierului"

Nimic mai neadevărat. Creierul se schimbă în permanenţă, ca o consecinţă a experienţei pe care o acumulezi. Tot ceea ce facem si ce gândim se reflectă în activitatea creierului, iar odată ce ne schimbăm si modul de a gândi si de a ne comporta, apar schimbări si la nivelul acestuia.

Asa se explică de ce terapiile prin care se inhibă gândurile sau comportamentele negative (terapiile cognitiv-comportamentale) au efect în tratamentul afecţiunilor psihice.

"Creierul nu are capacitatea de a produce celule neuronale noi"

Cercetătorii au descoperit că si la vârsta de 70 de ani creierul are abilitatea de a produce neuroni noi. Hipocampul (regiunea unde se formează noi amintiri) si bulbul olfactiv (centrul de procesare a mirosului) sunt regiuni din creier care produc regulat noi celule neuronale. Acest lucru ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente noi pentru bolile neurodegenerative.

"Pierdem neuroni zilnic"

De fapt, există anumite regiuni ale creierului care nu pierd neuroni pe măsură ce organismul îmbătrâneste. Într-adevăr, se distrug unele legături dintre neuroni, dar acest lucru face parte dintr-un proces permanent de remodelare a creierului.

"Memoria se degradează cu vârsta"

Nu neapărat! Există persoane care ajung la vârsta de o sută de ani si au o memorie aproape la fel de bună ca în tinereţe. Mostenirea genetică ajută, dar si stilul de viaţă adoptat. Dacă dieta echilibrată oferă neuronilor energie bună de ars, exerciţiile fizice sau activităţile intelectuale regulate oxigenează şi antrenează „muşchii gândirii“.

Femeie vs. bărbat

Creierele noastre sunt programate să fie diferite: bărbaţii au cu patru la sută mai mulţi neuroni si cu 100 de grame mai multă materie cenusie decât femeile. În schimb, acestea pot să transmită informaţii între emisfere mult mai repede. Dacă femeile tind să deţină controlul ambelor emisfere, bărbaţii se pare că au un control mai bun asupra emisferei stângi.La majoritatea bărbaţilor, centrul limbajului este în emisfera stângă, în timp ce femeile folosesc ambele emisfere pentru coordonarea limbajului. Avantaj pentru femei: în cazul unui atac cerebral în partea stângă a creierului, femeile au sanse mai mari să-si recupereze limbajul.

Visele ajută memoria

Visele sunt esenţiale pentru menţinerea creierului în stare bună, deoarece, în timpul somnului, legăturile dintre neuroni se înmulţesc. Pe de altă parte, în timpul viselor are loc o „asezare” a informaţiilor de peste zi. Adică creierul nostru adună toate datele, le ordonează, aruncă ceea ce nu este important si le pune la păstrare în memoria de lungă durată.

Socializarea întreţine creierul

În prevenirea acestei boli nu trebuie neglijate relaţiile interumane. Un studiu al Universităţii din Michigan arată că socializarea este la fel de benefică pentru creier ca orice exerciţiu mental. O bună relaţie cu rudele şi prietenii dă şi o atitudine optimistă în faţa vieţii.

Alimentaţia sănătoasă are şi ea un rol important. Cel mai indicat este modul de alimentaţie mediteraneean, cu multe legume, fructe şi omega 3 provenind din peşte şi ulei de măsline. Trebuie evitate grăsimile, dulciurile concentrate.

Cum ne exersăm memoria

Pentru a ne feri de de­menţă senilă, trebuie să îi dăm în permanenţă creierului de lucru.
Învăţarea unui lucru nou (limbi străine, cântatul la un instrument muzical, un dans de societate).
Jocurile care pun în mişcare „micile celule cenuşii” (şahul, sudoku).
Vizitarea unor locuri pe care nu le-aţi mai văzut niciodată.
Alte activităţi cum sunt grădinăritul sau brodatul.

Enigmele creierului


Înţelegerea procesului prin care creierul se degradează poate duce la dezvoltarea a noi tratamente care să prevină apariţia unor afecţiuni neurologice. Există anumite tipare după care creierul îmbătrâneste, însă acestea pot fi modificate în cazul existenţei unor afecţiuni.
Creierul pierde din masă. Pe la 20 de ani, începem să pierdem din greutatea creierului, astfel încât, pe la sfârsitul vieţii, contabilizăm cu 5-10 la sută mai puţină materie cenusie. Anumite regiuni se micsorează mai mult (lobul frontal, cu rol în abilităţile psihice, si hipocampul, unde se formează noile amintiri).
Scoarţa cerebrală se subţiază. Acest proces nu este cauzat de pierderea neuronilor, cum se considera până nu demult. Cercetări noi arată că subţierea scoarţei cerebrale este urmarea reducerii numărului sinapselor (proces ce începe la vârsta de 20 de ani).
Materia albă se împuţinează. Mielina, o substanţă albă care ajută neuronii să comunice mai bine, se împuţinează. Rezultatul: nu mai suntem la fel de rapizi în gândire, nu mai avem o memorie la fel de bună ca în tinereţe, iar abilitatea de a rezolva probleme scade simţitor.
Neurotransmiţătorii îsi reduc numărul. Pe măsură ce înaintează în vârstă, creierul generează din ce în ce mai puţini neurotransmiţători (substanţe precum serotonina, care transmit mesaje de la un neuron la altul). Aceste schimbări vor avea efect asupra memoriei.
Creierul uman este unul dintre cele mai studiate organe. Şi pe bună dreptate, căci de buna lui funcţionare depind toate funcţiile din corp, iar, fără ajutorul lui, nu ar fi posibilă nici o simplă strângere de mână.
Tulburările de memorie si de atenţie, tulburările de orientare spaţio-temporală, tulburările de utilizare a obiectelor, tulburările de vorbire, cu sărăcirea limbajului si dificultăţi în înţelegere si în învăţare, sunt cele mai frecvente manifestări pentru îmbătrânirea precoce a creierului.

Căscatul ne răcoreste neuronii
Creierul este ca un calculator, care, la temperaturi ridicate, dă eroare. Spre deosebire de computer, creierul nu este însă echipat cu un dispozitiv de răcire. Astfel, a fost nevoit să-si dezvolte un mecanism inedit de „răcorire”: căscatul!
Cercetătorii de la Universitatea Binghamton din New York, SUA, au ajuns la această concluzie după ce au observat că oamenii cască atunci când temperatura din atmosferă este mai mică decât cea a corpului.
Acestia au dovedit că, în urma căscatului, temperatura creierului a egalat-o pe cea a aerului, iar starea de spirit a voluntarilor s-a îmbunătăţit. Ei bine, atunci de ce căscăm când suntem obosiţi? Cercetătorii spun că este absolut normal: lipsa somnului si oboseala cresc temperatura materiei cenusii.
Contrar opiniei comune, persoanele care cască în timpul unei discuţii nu sunt dezinteresate de subiect, ci, prin acest mecanism, încearcă să-si sporească atenţia.

8 aprilie 2009

CANTARÉ, CANTARÁS

Andre Rieu - Hava Nagila

shalom jerusalem

urmas devotat al lui Hristos


Pentru a fi un urmaş devotat al lui Hristos, trebuie să fii o persoană răbdătoare. De foarte multe ori atunci când auzim despre vre-o problemă, reacţionăm în fire, pripit sau brutal.

Răbdarea te ajută însă ca în faţa acestor situaţii să ai o cu totul altă atitudine şi să câştigi biruinţa în faţa oricărei provocări. Puţini oameni prezentaţi de Sfânta Scriptură pot ilustra acest fapt mai bine ca Neemia.

În primul capitol al cărţii pe care a scris-o, ne este arătat că Neemia a auzit că ceva foarte grav s-a întâmplat în Iuda şi în Ierusalim. În loc însă să se angajeze imediat pentru a face ceva ca să îndrepte aceste lucruri, fiindcă ştia că fără ajutorul lui Dumnezeu nu poate avea reuşită, cu o deosebită răbdare, Neemia s-a rugat şi a cerut lui Dumnezeu lumină pentru ceea ce ar trebui să facă.

Versetul biblic de astăzi ne arată că a te avânta în necunoscut nu numai că este neînţelept şi periculos, ci de foarte multe ori este şi păcătos.

Pentru lucrarea pe care a trebuit s-o împlinească, Neemia s-a rugat şi s-a pregătit aproape 4 luni. Când a fost ultima dată când pentru un lucru pe care a trebuit să-l împlineşti te-ai rugat mai înainte timp de patru luni?

Pentru că Dumnezeu apreciază răbdarea, trebuie să ne aliniem planurile noastre cu calendarul ceresc. Şi vei cunoaşte planurile lui Dumnezeu, numai atunci când vei vorbi cu El regulat în rugăciune şi vei aştepta apoi cu răbdare răspunsurile Lui.

Pentru că mulţi dintre noi atunci când nu primesc un răspuns imediat, sunt gata să renunţe în mijlocul acestei societăţi agitate şi violente, răbdarea este o lecţie foarte greu de învăţat.

Pentru a o învăţa, fii gata chiar din această zi să te asemeni cu Neemia, căutându-l pe Domnul în mod frecvent în rugăciune, aşteptând apoi cu răbdare toate răspunsurile Lui.

DUMNEZEU APRECIAZĂ RĂBDAREA!

...


Numeroase articole şi studii, atât creştine cât şi laice, ne arată astăzi o tendinţă îngrijorătoare. În unul dintre acestea, binecunoscutul statistician al sondajelor electorale George Gallup Jr., a arătat că doar 10% dintre americani sunt creştini dedicaţi.

Ceea ce mă surprinde la această statistică este faptul că sunt mult mai mulţi decât cei 10% dintre americani care atunci când sunt întrebaţi, pretind că sunt creştini şi îl urmează pe Hristos.

De aceea, acest studiu ne arată că mulţi dintre cei care pretind că îl urmează pe Hristos sunt la fel ca ceilalţi oameni, având un comportament imoral, care îi face să ajungă pradă unor rătăciri religioase.

Dacă te numeri printre aceştia, aş vrea să te îndemn să faci din rugăciune un obicei al vieţii tale, începând chiar de astăzi.

Neemia a avut o legătură vibrantă şi profundă cu Dumnezeu, care s-a statornicit prin rugăciune. Chiar la începutul cărţii care îi poartă numele, îl găsim pe Neemia stând zile în şir în rugăciune, datorită faptului că inima îi era îndurerată din pricina stării jalnice în care a ajuns Ierusalimul şi ţara sa natală.

Citind apoi întreg cuprinsul acestei cărţi, putem vedea cu uşurinţă că ceea ce a făcut diferenţă în viaţa lui Neemia a fost rugăciunea. Fără o viaţă de rugăciune nu poţi să stai deoparte de lume.

Dacă doreşti să înaintezi în umblarea ta cu Dumnezeu, atunci trebuie să păstrezi o vie comunicare cu El. De aceea, fă din rugăciune o prioritate a vieţii tale, începând chiar din această zi!

O VIAŢĂ DE RUGĂCIUNE PASIONATĂ VA ÎNTĂRI RELAŢIA TA CU DUMNEZEU !

4 aprilie 2009

Limba poate minţi, corpul însă niciodată

Felul în care dăm mâna cu ceilalţi, cum ne mişcăm braţele, sprâncenele, cum ne ţinem picioarele şi corpul, toate acestea spun ceva despre noi.
CUM DAI MÂNA?
Ce spune despre noi o simplă strângere de mână sau cum putem şti ceva despre caracterul omului cu care dăm mâna prima dată? Dacă are o strângere fermă, cu palma neînclinată într-o parte, înseamnă că este un om deschis, hotărât, care poate fi abordat direct. Dacă întinde mâna moale şi caută să şi-o retragă repede, putem şti despre acel om că are o stimă scăzută despre sine. Dacă în timpul strânsorii ţine palma astfel încât să rămână un gol, acel om are rezerve în ceea ce priveşte comunicarea, are un caracter foarte diferit de al nostru. Dacă ţine mâna deasupra, înseamnă că vrea să fie lider, iar dacă întinde mâna, astfel încât cea a interlocutorului să fie deaspura mâinii lui transmite inconştient dorinţa de supunere.
Este bine ca în timpul unei discuţii să fiţi atenţi la momentul în care persoana cu care vorbiţi ridică din sprâncene. Veţi şti să insistaţi pe un subiect luând în calcul faptul că oamenii fac acest gest când sunt interesaţi. Ca o glumă, dacă vreţi să aibă riduri multe orizontale pe frunte, rostiţi de multe ori cuvântul care îl face să-şi ridice sprâncenele!
Dacă mergeţi la un interviu de angajare trebuie să fiţi foarte atenţi, deoarece angajatorii cunosc micile trucuri prin care îşi dau seama, studiindu-vă mişcările corpului, dacă minţiţi sau nu şi ce vă interesează cu adevărat. Dar pentru a lua decizia corectă când sunteţi în situaţia de a negocia ceva, fiţi atenţi la poziţia părţii superioare a corpului dumneavoastră. Este mai mare şansa să hotărâţi ceea ce trebuie dacă veţi sta rezemaţi de scaun şi nu vă aplecaţi în faţă. Când discutaţi cu cineva şi vedeţi că ţine palmele în aşa fel încât are degetele drepte, petrecute ca un fermoar, este clar că ceva nu-i convine şi are o poziţie de ameninţare.
Persoanele care au un post de vânzător, atunci când merg la negocieri este bine să se aşeze de aceeaşi parte a mesei cu cel căruia doreşte să-i vândă, fiindcă aşa oferă senzaţia de mai multă prietenie şi apropiere, pe când a sta faţă în faţă cu cineva exprimă o declaraţie tacită de război. Sigur, toate aceste lucruri sunt exprimate fără să ne dăm seama, dar ele sunt percepute de creierul nostru ca atare. De aceea, persoanele care merg la negocieri trebuie să nu uite de această descifrare a limbajului corpului. Orice informaţie în plus este preţioasă în afaceri. Fie că aflaţi despre persoana cu care vă aflaţi la masa de tratative că are o strângere de mână fermă sau “de peşte mort”, că vă priveşte sau nu în ochi când discutaţi, că are diverse ticuri care vă spun că e emoţionat, orice este important ca să ştiţi cum reacţionaţi dumneavoastră mai departe.
Mâinile spun şi ele multe despre noi. Când suntem în public, la restaurant, de exemplu, sau într-un loc unde stăm jos, este de preferat să ţinem mâinile la vedere, pentru a nu exista suspiciunea că avem ceva de ascuns. Dacă trebuie să ţineţi discursuri, a gesticula cu ambele mâini deodată creează sentimentul de armonie, iar receptarea celor spuse este mai bună. Uneori şi forma unui organ poate spune ceva despre tipul personalităţii. Astfel, s-a constatat că persoanele ale căror urechi au lobul mai mare sunt sentimentale, pun accent pe relaţiile umane, în timp ce aceia care au lob mic sunt genul de oameni logici, pentru care faptele şi cifrele sunt mai importante, fiind nişte pragmatici.
“Studierea limbajului corpului ne ajută să înţelegem oamenii din jurul nostru, să înţelegem faptul că fiecare om are individualitatea sa. Studiind gestica oamenilor, evităm etichetarea pe care am putea s-o facem celor din jurul nostru. Pentru că începem să învăţăm să îl înţelegem pe cel de lângă noi, cu toate lucrurile care îi aparţin doar lui” Bernhard P. Wirth

O POVESTE PENTRU TINE



  O femeie iese din casă şi vede 3 moşnegi cu barbă albă stând în faţa casei.
 Nu-i cunoştea dar vazându-i supăraţi îi invita în casă să manânce ceva.
"Soţul tău este acasă?" – întreabă ei.
"Nu , este ieşit"
"Atunci nu putem intra" – replică ei.
Seara când soţul se întoarce acasă ea îi povesteşte despre cei trei moşnegi
''Du-te şi spune-le că am venit şi pofteşte-i înăuntru "
Femeia se duce şi îi invită.
"Nu putem intra toţi în casă" replică ei.
"Cum aşa?" întreabă ea.
Unul dintre moşnegi îi explică. Eu sunt BUNĂSTARE , el este SUCCES iar celălalt este IUBIRE. Acum du-te şi întreabă-l pe soţul tău care dintre noi să vina în casă
Femeia intră în casă şi îi spune soţului, care se bucură. "Ce bine!!, în acest caz invită-l pe BUNĂSTARE să ne umple casa cu bunăstare!"
Soţia nu a fost de acord. "De ce să nu-l invităm pe SUCCES?"
Nora îi asculta dintr-un colţ al casei
"N-ar fi mai bine să-l invităm pe IUBIRE? Casa noastră ar fi atunci plină de iubire!" – a sugerat nora
"Hai să ne ghidăm după sfatul norei" îi zice soţul soţiei.
"Du-te afară şi invită-l pe IUBIRE să ne fie oaspete."
Femeia iese afară şi întreabă: "Care dintre voi este IUBIRE? Pe el îl invităm să ne fie oaspete"
IUBIRE porneşte înspre casă. Odată cu el se pornesc în urma lui şi ceilalţi doi.Surprinsă femeia întreabă :
 "L-am invitat doar pe IUBIRE. Cum de veniţi şi voi cu el?"
Cei trei moşnegi replicară:
"Dacă l-ai fi invitat pe BUNĂSTARE sau pe SUCCES, ceilalţi ar fi rămas pe loc, dar de vreme ce l-ai invitat pe IUBIRE , unde merge el mergem şi noi. Unde este IUBIRE este şi BUNĂSTARE şi SUCCES!!"