28 iunie 2009

Jurnalul unei Biblii...

IANUARIE
Am fost foarte ocupata. Majoritatea membrilor din familie au hotarat sa ma citeasca in fiecare zi in acest an. Au tras de mine primele doua saptamani intr-o parte si-n alta…apoi m-au uitat.

FEBRUARIE
Proprietarul meu m-a folosit pentru cateva minute saptamana aceasta. A avut o disputa cu cineva si a cautat cateva referinte biblice sa-l contrazica.
Intr-o seara m-au cautat si adolescentii familiei (a doua zi aveau examene).

MARTIE
Bine ca a venit bunicul familiei in vizita. M-a tinut aproape o ora in brate impartasind familiei din sfaturile mele.

APRILIE
Am avut o zi foarte ocupata. Proprietarul meu a fost numit “conducator” peste ceva si…s-a apropiat de mine cica “pentru calauzire”.
Oricum ma pregatesc sa merg pentru prima data anul acesta la Biserica, de Pasti.

MAI
Am ceva verdeata intre paginile mele.
Au aparut primele flori si …s-au gandit ca ar fi bine sa preseze cateva.

IUNIE
Sunt ravasita. Una din fetele familiei se marita. M-au aruncat de colo-colo sub toate cele si…e clar ca ii incurc.

IULIE
M-au pus intr-o geanta de calatorie. Banuiesc ca plecam in vacanta. As fi preferat sa raman acasa decat sa zac o luna in geanta aceea…

AUGUST
Sunt tot in geanta.

SEPTEMBRIE
Din nou acasa la locul meu. In sfarsit am companie vreo doua carti de dragoste, cateva romane politiste si chiar ….videocasete.
Uneori as vrea sa am si eu difuzoare. Ce n-as da sa fiu si eu ca si cele de la combina muzicala sau TV, dar….nu sunt bagata-n seama…

OCTOMBRIE
Astazi m-au cautat prin casa si m-au folosit. Cineva din familie a cazut la pat, bolnav. M-au asezat in mijlocul mesei din sufragerie, deschisa.
Cred ca urmeaza sa vina pastorul in vizita.

NOIEMBRIE
Inapoi la locul meu.

DECEMBRIE
Se pregatesc de Craciun. M-au ingropat sub beteala, hartie de impachetat si…cadouri…

Ce ar scrie Biblia ta daca ar trebui sa scrie un astfel de jurnal?

24 iunie 2009

Te chinuie unghiile incarnate?


Aparent o problema minora de sanatate, o unghie incarnata poate trece neobservata in primele stadii ale evolutiei sale. Dar la aparitia infectiei, o unghie crescuta in carne poate produce dureri foarte mari, insuportabile chiar, la cea mai mica atingere.

Unghia incarnata este cauzata de cresterea marginilor laterale ale unghiei in tesuturile moi din jurul ei. De cele mai multe ori sunt afectate unghiile de la picioare, in special unghiile degetelor mari.

Semnele cresterii in carne a unei unghii sunt:
- cresterea temperaturii degetului afectat;
- durere;
- scurgeri de puroi, daca apare o infectie;
- inrosirea si umflarea degetului.

Riscurile de aparitie a unei unghii incarnate cresc daca:
- ai diabet;
- ai probleme de circulatie la nivelul extremitatilor;
- marginile unghiilor tale sunt curbate in mod natural catre interior;
- iti tai unghiile din carne sau le lasi sa creasca prea mult;
- porti incaltaminte fixa;
- ai unghiile foarte groase;
- esti supraponderala.

Ce poti face pentru a preveni incarnarea unei unghii?
In primul rand trebuie sa te asiguri ca incaltamintea pe care o porti nu te strange si este de buna calitate. In al doilea rand, igiena picioarelor este foarte importanta. Trebuie sa iti tai unghiile regulat, fara a le taia prea scurt. Persoanele care sufera de diabet sau au probleme legate de circulatia sanguina au nevoie de sfatul unui medic in ceea ce priveste taierea sau ingrijirea unghiilor pentru ca riscul aparitiei unor complicatii este destul de mare.

Care sunt efectele pe termen lung?
O unghie incarnata poate fi foarte dureroasa, dar mult mai ingrijoratoare pe termen lung este o posibila infectie. Iar cand o persoana sufera de diabet sau probleme circulatorii, infectiile pot fi destul de serioase. Se poate ajunge la complicatii precum ulceratii la nivelul piciorului sau septicemie (raspandirea infectiei in sange).

Cum se trateaza?
Pentru indepartarea bucatilor de unghie crescute in carne se apeleaza la o interventie chirurgicala minora. In locurile din care s-au extras colturile se plaseaza dispozitive speciale pentru a impiedica unghia sa creasca pe viitor in aceeasi pozitie.
Medicii apeleaza si la tratament cu antibiotice daca este prezenta o infectie. Cel mai dificil este pentru cei ale caror unghii au o forma care predispune la cresterea in carne. In astfel de cazuri incarnarea unghiei recidiveaza si este mai greu de prevenit.
O metoda noua de tratare si prevenire a incarnarii unghiilor este aceea de aplicare pe unghie a unor fire subtiri de metal care ajuta la fixarea si corectarea directiei de crestere a unghiei, fara a fi necesara interventia chirurgicala.

Inca niste sfaturi:

Pentru a preveni aparitia unghiilor incarnate este indicat sa respectati cateva reguli de igiena personala:
# unghiile se taie corect cu unghiera in linie putin curba, astfel incat sa nu depaseasca varful degetului;
# unghiile nu se rotunjesc la colturi;
# evitati purtarea incaltamintei stramte pe perioade lungi;
# spalati-va corespunzator picioarele in fiecare seara, cu un sapun anti-bacterian, insistand in zona degetelor (aici se formeaza foarte usor ciupercile);
# purtati sosete din bumbac pentru a mentine piciorul cat mai uscat;
# incercati sa aveti o alimentatie echilibrata, bogata in produse lactate.

22 iunie 2009

Ştii că eşti mai bătrân când…

Ştii că eşti mai bătrân când…
- Te miri de ce dintr-o dată toţi încep să mormăie şi tu nu mai înţelegi ce spun!
- În sfârşit, găseşti ceva ce ai căutat intens, dar acum nu-ţi mai aminteşti DE CE ai căutat lucrul respectiv!
- Nu mai termini nici o conversaţie, deoarece nu-ţi mai aminteşti despre ce vorbeai.
- Un cotegiu funeral se opreşte să te întrebe dacă ai nevoie de „ia-mă nene!”
- Nu mai poţi respira în timp ce cobori scările.
- Copiii tăi încep să arate ca oameni de vârstă medie.
- Te apleci să-ţi legi şireturile, şi-n timp ce eşti îndoit de spate, te întrebi ce altceva mai poţi face în poziţia aceea.
- Când te dai jos din pat dimineaţa, auzi clar scârţâituri, pocnituri, şi gemete, şi eşti absolut sigur că nu patul emite zgomotele acestea!

20 iunie 2009







EL Tl-A DAT CAPACITATEA!

Fără străduinţă nu-ţi vei dezvolta niciodată potenţialul! Ai urmărit vreodată o furnică ce duce în spate o bucată de pâine mai mare decât ea? Succesul aparţine acelor oameni prea mici pentru a căra în spate lucrul în care cred, dar care sunt prea încăpăţânaţi ca să renunţe! Dacă Dumnezeu Creatorul locuieşte în tine, înseamnă că eşti “creativ”. Aceasta înseamnă că atunci când nu reuşeşti să găseşti un loc de muncă poţi merge şi poţi crea unul. Dacă succesul nu vine după tine, du-te tu după el. Nu există planuri lipsite de risc. Un tânăr l-a întrebat odată pe un om în vârstă: “Care este secretul succesului?” “Deciziile înţelepte”, a răspuns acesta. “Şi cum ai învăţat să iei decizii bune?” a întrebat tânărul. “Luând decizii greşite”, a răspuns bătrânul. Odată ce îţi descoperi darul şi îţi identifici visul, pregăteşte-te şi porneşte! Nu mai aştepta oportunităţi. Dacă îţi foloseşti darul lui Dumnezeu cu înţelepciune vei fi suprins de ceea ce poţi face. Dar tre­buie să fii un om de acţiune! Dumnezeu nu ne dă avere, ci ne dă puterea de a o obţine. E o mare diferenţă. Prea mulţi dintre noi stau şi aşteaptă ca El să le dea totul pe tavă. Visul fără acţiunea corespunzătoare doar împovărează sufletul şi nu aduce niciun câştig. Dumnezeu îţi va da puterea de a reuşi, dar trebuie să profiţi de ea, să dezvolţi un plan şi să perseverzi

19 iunie 2009

speranta - fa-ti o corabie

16 iunie 2009

poveste...


Un bătrânel trecând prin parc a obesrvat un copil în vârstă de 8 ani stând pe o bancă. S-a apropiat de el şi l-a întrebat: – Ce faci acolo, micuţule? Aştepţi pe cineva? Zise bărbatul.
- Da, domnule, îl aştept pe Dumnezeu să mă ia la El.
- Ce vrei să spui că nu înţeleg. Eşti bolnav cumva? Crezi că vei muri?
- Nu dar anul trecut, Dumnezeu i-a luat pe tatăl meu şi pe fratele meu cel mai mic, ca să-i ducă în casa Lui, în cer. Iar ieri la spital, mama mi-a spus că şi ea pleacă tot acolo şi că Dumnezeu nu mă va părăsi în nici un chip. Acum, spuse băieţelul, nu am pe nimeni care să mă îmbrăţişeze şi să îmi dea să mânânc. Şi iată stau de atâta vreme şi mă uit în sus, să văd dacă vine Dumnezeu, dar nu văd nimic. Dar cred că Dumnezeu va veni dacă îl mai aştept puţin. Nu-i aşa domnule?
- Da copile dragă, zise bătrânul în timp ce îl năpădeau lacrimile. Nimeni nu îl aşteaptă în zadar pe Dumnezeu. El m-a trimis să îţi port de grijă. Vino cu mine! Nu te voi lăsa să duci lipsă de nimic. Ochii băieţelului au început să strălucească de bucurie. Ştiam eu bine că Dumnezeu va veni sau va trimite pe cineva, căci mama niciodată nu mi-a spus minciuni.

Dumnezeu rămâne credincios promisiunilor Lui. „Nu vă voi lăsa orfani Mă voi întoarce la voi!” (Ioan 14:18)

13 iunie 2009

magazin de cumparat..... barbati


Un intreprinzător din New York a deschis un magazin în care femeile pot merge pentru a cumpăra… bărbatul ideal! Instrucţiunile de întrebuinţare afişate la intrare spuneau că magazinul are 6 etaje. Poţi vizita magazinul doar o singură dată, şi valoarea „produselor” creşte de la etaj la etaj. Cumpărătoarea poate alege orice specimen de la orice etaj, sau poate alege să urce la etajul superior, dar nu se poate răzgândi şi întoarce la un etaj inferior. Deci, o femeie oarecare se duce să cumpere un bărbat.

Etajul 1
- Un afiş preciza: Bărbaţi care au loc de muncă
Femeia se uită la specimenele de acolo, şi este mulţumită. Dar, oare ce-o fi la etajul următor? Aşa că, urcă la

Etajul 2
- Un afiş preciza şi aici: Bărbaţi care au loc de muncă şi iubesc şi copiii
Femeia gândeşte: „Minunat! Dar, parcă aş dori mai mult!” Aşa că urcă la

Etajul 3
- Aici afişul spune: Bărbaţi care au loc de muncă, iubesc copiii şi-s foarte arătoşi.
Femeia gândeşte: „Extraordinar! Deci, cu cât urc mai sus, se înmulţesc calităţile exponatelor!” şi urcă la

Etajul 4
- Aici afişul precizează: Bărbaţi care au loc de muncă, iubesc copiii, sunt foarte arătoşi şi ajută la munca prin casă.
De-acum femeia este extaziată! Plină de anticipaţie, urcă la

Etajul 5
- Aici afişul spunea: Bărbaţi care au loc de muncă, iubesc copiii, sunt foarte arătoşi, ajută la munca prin casă şi sunt romantici.
Femeia este tentată să rămână aici să aleagă un bărbat… dar etajul superior, ultimul, o atrage puternic. Aşa că, urcă la

Etajul 6
- Aici afişul spunea: „Sunteţi vizitatoarea numărul 31, 456, 012 a magazinului nostru. La etajul acesta nu există bărbaţi. Etajul acesta există numai pentru a dovedi că este aproape imposibil să placi unei femei. Vă mulţumim că aţi vizitat Magazinul de Bărbaţi! La revedere!”

Asa ca aveti grija!!:)):))

11 iunie 2009

Voice of truth

10 iunie 2009

pentru colegii mei de liceu



In viata toate lucrurile au un inceput si un sfarsit. Cursul firesc al lucrurilor... Imi amintesc cu drag de prima zi de liceu. Timizi, fiecare am intrat in clasa, ne-am ales o banca... iar cei care se cunosteau s-au pus in aceeasi banca (aveam loc pentru ca bancile erau de 3 persoane. Dupa multe nazdravanii facute iata-ne acum oameni mari, cu responsabilitati si uneori visatori.
Pe parcursul acestor 4 ani de liceu am avut mai multi diriginti (cam vreo 6)- astfel devenind mai uniti ( :)) dar nu si la fuga de la ore caci ... cineva, adica eu :D nu vroiam sa fug - ei bine nu stiu ce a fost in capul meu, sau poate stiu ;) dar asta e nu stiu cand o sa aflati). Am crescut si ne-am maturizat impreuna.
Sincer, colegii de liceu au fost cei mai de treaba; daca as putea as mai repeta liceul dar tot cu aceasi colegi. Mi-au fost dragi toti chiar daca nu am prea avut tangente cu toti :*
Imi pare asa de rau ca drumurile noastre se despart acum si aici :((
Sunteti niste oameni minunati, cu suflet mare si doresc din inima sa va realizati fiecare dintre voi si sa ne intalnim peste 10 ani :) sanatosi, cu familii, cu copii multi :)) :)) :))


Daca valurile vietii
Va vor lovi necrutator
Fiti stanca cea mai tare
Caci valu-i trecator





Un vis frumos acuma se sfarseste
Ce l-am trait cu bucurii
O viata de elev a fost si nu mai este
S-a spulberat ca frunzele din vii






Acum in prag de absolvire
Cand ochii-n lacrimi se-nvartesc
Eu multa fericire
S-aveti in viata
Va doresc! :*





























5 iunie 2009

o poveste ... minunata

I believe in you

2 iunie 2009

originea omului


Odata, o maimuta din neamul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creanga de arbore exotic,
A zis:"Atentiune! Sunt foarte afectata!
Ca circula prin lume-o vorba, deloc adevarata,
Ca omul ar descinde din buna noastra rasa.
Si insasi ideea aceasta-mi pare odioasa!
Ati pomenit vreodata divorturi printre noi?
Copii lasati pe drumuri sau strigat de razboi?
Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali,
Drogati, lacomi de carnuri sau homosexuali,
Escroci, banditi, gherile sau vreo tutungerie?
In neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!
Noi n-avem mafii crude in stirpea noastra aleasa,
Nici teroristi, nici dogme, nici luptele de clasa.
Cat am batut eu jungla...Scuzati, n-am observat,
In obstea maimuteasca vreun cocotier privat,
Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorati in taina de asa zise mame.
Nu veti vedea vreodata cat soarele si luna
o minte de maimuta dospind in ea minciuna.
Ciar dac-as fi silita de vreun laborator,
N-as deveni turnator si nici informator.
Si iata, inc-un lucru din lumea mea de jos:
La noi nu se intampla razboi religios,
Nici sfinte inchizitii, nici libertati in lanturi,
Nici chefuri dupa care sa ne culcam in santuri,
Nici ordine mondiala, nici nationalism,
si nici vreo indoiala ce-aduce ateism.
E-adevarat ca omul a coborat la noi,
Dar nu, fiti rezonabili,
N-A COBORAT DIN NOI!

1 iunie 2009

VINO IAR ... COPILARIE!

oare....cat tine o copilarie?


Cât ţine o copilărie frumoasă?

O copilărie frumoasă
ţine cât stelele, mărunţelele,
mişună cereşte prin casă

Cât în povestea vieţii tale
există părinţi şi prieteni adevăraţi,
care nu pot îndura să o vadă
pe Cenuşăreasa cu rochia ponosită,
ori pe Albă ca Zăpada
cu ochii înlăcrimaţi

O copilărie frumoasă
ţine, cu aproximaţie, cam o veşnicie,
însă numai dacă ai grijă să îi faci,
când mai pierde câte un dinte,
o bucurie

Dar, cel mai mult, fetiţa mea,
ţine atunci când nu trăieşti
în suflet cu dorinţa, ori doar cu teama
că o să creşti