23 mai 2009

ai grija ce vorbesti!


Într-o frază a unei melodii celebre a anilor '60, se spune: „am auzit aceasta de prin vie!”.
În Biserica Domnului Isus Hristos, care este adevărata vie, n-ar trebui însă să se audă nimic murdar şi să nu fie nimic putred. Fraze precum: „am auzit” sau „se spune că” sînt afirmaţii perfecte pentru a răspîndi calomnii, a face aluzii răutăcioase şi a propaga zvonuri neadevărate.

Duşmanii lui Neemia au încercat să-l calomnieze şi să-l pună pe acesta într-o imagine proastă înaintea poporului, pentru a-l determina astfel să-şi întrerupă lucrarea. Aşa cum ni se descoperă în capitolul 6 al cărţii Neemia, acuzaţia de trădare, pe care aceştia au răspîndit-o, a fost modul prin care ei încercau să-l distrugă pe Neemia, fiindca în Iuda, trădarea era pedepsită cu moartea!

Ca şi credincioşi, noi trebuie să fim foarte atenţi cu cuvintele pe care le folosim, fiindcă cuvintele pot ucide. Însuşi Domnul Isus ne-a atenţionat de acest fapt cînd a spus că în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală chiar pentru fiecare cuvînt pe care l-au rostit.

Şi apostolul Pavel ne avertizează în acest sens, spunîndu-ne: „ Niciun cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.” Ef.4:29

De aceea, atunci cînd sunteţi ispitiţi să bîrfiţi , puneţi-vă întrebarea: „dacă lansez aceste afirmaţii, vor contribui ele la rezolvarea problemelor sau îi va ajuta pe cei implicaţi? Dacă nu poţi să răspunzi acestei întrebări cu un „DA” categoric, atunci păstrează ceea ce ai auzit sau ceea ce ştii pentru tine.

Niciunul dintre noi n-ar trebui să răspîndească niciun fel de informaţii dacă după ce le-a rostit nu poate să-şi treacă numele sau să-şi pună semnătura şi să susţină public ceea ce a spus.

De aceea, în această zi te îndemn să iei o hotărîre fermă în inima ta, ca următorul zvon pe care îl auzi să îl păstrezi pentru tine şi să nu-l mai răspîndeşti şi pentru alţii.

FII UN PĂSTRĂTOR DE ZVONURI, NU UN PROMOTOR AL ACESTORA!