12 mai 2009

Definitia inteligentei



Doi lucratori sapau un sant pe o caldura ingrozitoare. La un moment dat unul zice catre celalalt: "De ce stam aici in sant si ne spetim cu munca, pe cand bosu' sta la umbra si motaie toata ziua?"
"Nu stiu, ma frate...", a raspund celalalt. "Ma duc sa-l intreb." Asa ca s-a catarat pana la bosu' si l-a intrebat: "da de ce noi muncim pe caldura asta, sefule, iar matale stai colea si te hodinesti la umbra copacului?"
"INTELIGENTA!" a replicat bosul.
"Ce vrei sa zici?"
"Uite, o sa-ti arat! O sa pun mana pe copac si tu trebuie sa lovesti cu toata puterea, astfel incat sa-mi zdobesti mana."
Lucratorul si-a luat elan, ca sa loveasca mana sefului cu toata forta ce o avea. Bosul si-a ferit mana de lovitura naprasnica si bietul lucrator s-a lovit de copac, intrand in agonie de durere. Bosul i-a zis: "Vezi, asta e inteligenta!"
Plin de umilinta si incovrigat de durere, muncitorul s-a tarat pana la colegul sau. Acesta l-a intrebat: "Ei, ce a zis bosu'?"
"A zis ca sta si se odihneste la umbra copacului din cauza inteligentei!"
"Ce e aia inteligenta?"
"Stai sa-ti arat!" si lucratorul patit isi pune mana suferinda pe fata si spune: "Ia-ti lopata si loveste cat poti tu de tare, ca sa-mi zdrobesti mana..."