12 mai 2009

Planul lui Dumnezeu 4 u


Estera s-a nascut sclava. Datorita frumusetii ei, un rege pagan a facut-o una dintre sotiile sale. Iata ce inseamna sa te simti nelalocul tau! Insa nici un loc nu este nelalocul sau, daca te aflii in locul incredintat de Dumnezeu. Cand haman a complotat in vederea exterminarii evreilor, estera fusese deja "plasata" de Dumnezeu in locul potrivit pentru a-i salva. Estera si-a descoperit scopul vietii, cand unchiul ei, Mardoheu, i-a spus: "Cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la imparatie?" (Estera 4:14) Raspunsul ei? Iata-l: "...apoi voi intra la imparat, in ciuda legii; si, daca va fi sa per, voi peri.". Deci ce sa invatam de la Estera?
1. Uneori nu vei intelege sincronizarea lui Dumnezeu sa planul Sau pentru viata ta. Insa faptul ca tu nu-L intelegi, nu inseamna ca Lui nu-i pasa, sau ca nu are unul. Cauta-l si El ti se va revela pas cu pas!
2. Cand vei descoperi planul Sau referitor la tine, te vei simti plin de putere. Indiferent daca esti un sclav sau o regina, cand stii ca Dumnezeu te-a chemat, vei avea puterea de a depasi orice obstacol care iti iese in cale.
3. Este mai usor sa risti stiind ca Dumnezeu detine controlul. Cand estera a spus: "daca va fi sa pier, voi pieri!" nu era fatalista ci pur si simplu se abandona in mainile lui Dumnezeu, stiind ca pana si moartea poate fi infruntata cu fruntea sus daca-ti pui increderea in Dumnezeu.

NU NUMAI CA DUMNEZEU ARE UN LOC PENTRU TINE AICI PE PAMANT; ARE UNUL PREGATIT PENTRU TINE IN CERURI. DECI, NU POTI PIRDE!